De aanvraag kan gedaan worden bij de dienstdoende coördinator (tel. 024-6414905).

In de meeste gevallen gebeurt dit op uw verzoek, door uw huisarts, danwel door uw thuiszorgorganisatie of het transferpunt van het ziekenhuis. U kunt ook zelf bellen. Na de aanvraag maakt de coördinator met u een afspraak en zij komt dan bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt besproken wat uw vraag is aan ondersteuning, of dit overdag is, ’s avonds of ’s nachts. De coördinator kan dan aangeven wanneer er vrijwilligers beschikbaar zijn en maakt met u een planning.

Regio en instellingen

Thuiswaken Wijchen zet vrijwilligers in, in de gehele gemeente Wijchen. Woont u buiten Wijchen dan kunt u een beroep doen op de Vptz-organisatie in uw woonregio. Heeft u daar vragen over, dan kunnen wij u ook doorverwijzen. Vrijwilligers van Thuiswaken Wijchen kunnen ook komen waken in verpleeginstellingen.

Indicatie

Voor de inzet van een Thuiswake is een indicatie van de behandelend arts nodig, de zogenoemde terminaal verklaring. Dit is een verklaring die door een arts wordt afgegeven waarin staat dat de arts inschat dat de levensverwachting van de patiënt niet langer dan 3 maanden is. Contra-indicaties zijn een ernstige psychische of verslavingsproblematiek (met onhandelbaar, bedreigend en weglopend gedrag) en de noodzaak van een complexe verpleegkundige zorg (die de reguliere thuiszorg niet kan bieden).

Kosten

Aan onze hulp zijn geen kosten verbonden. Dat wil echter niet zeggen dat onze organisatie niets kost. Subsidie van de rijksoverheid dekt onze kosten slechts gedeeltelijk. Wij vragen daarom bij de aanvang van een Thuiswake een eenmalige eigen bijdrage van €25,- excl. BTW voor de intake en organisatie. U kunt ons werk ook steunen met een altijd welkome gift waarvan wij bijvoorbeeld de opleidingen voor vrijwilligers kunnen bekostigen.