Hoe is de zorg geregeld?

In Hospice Wijchen wordt de medische hulp en begeleiding door de eigen huisarts geleverd. Voor gasten die van buiten de gemeente Wijchen komen hebben de huisartsen in Wijchen zich bereid verklaard deze zorg op zich te nemen. De coördinator kan dit dan voor hen regelen.

Voor de verpleegkundige hulp aan onze gasten hebben wij een overeenkomst gesloten met ZZGzorggroep Deze verpleegkundigen zijn op vaste momenten en afroep beschikbaar en zij zorgen ook tijdens de nacht voor alle gasten in het hospice. Gasten, of hun naasten, die een beroep willen doen op een geestelijk verzorger, kunnen dat doen op een hun bekend iemand of op de geestelijk verzorger aanwezig in het hospice. Datzelfde geldt ook voor andere soorten van zorg zoals lichaamsmassage, kapper en fysiotherapeut.

Overdag (tussen 07.00 – 23.00 uur) staan deskundige vrijwilligers onder leiding van een coördinator klaar om de gasten met respect en aandacht voor hun wensen alle zorg te bieden die nodig is voor hun welbevinden.

 

Gast is Koning

In Hospice Wijchen is de gast Koning. Hij/zij heeft de regie van de zorg in handen en de coördinatoren en vrijwilligers doen wat in hun vermogen ligt om de gast daarbij te ondersteunen; alles met als doel om het verblijf in het hospice zo fijn mogelijk te maken.

 

De kamers

Hospice Wijchen heeft 4 kamers. Deze kamers, inclusief badkamers zijn wat betreft oppervlakte allemaal gelijk. Bij de inrichting van het hospice – en dus ook van de kamers – hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van enkele binnenhuisarchitecten om zowel in meubels, stoffering als in kleuren een warme, huiselijke sfeer te creëren. De kamers zijn voorzien van een kitchenette en van moderne audiovisuele apparatuur.
Gasten kunnen voor een huiselijk gevoel de kamer zelf verder aankleden met persoonlijke eigendommen zoals foto’s of een fijne eigen stoel.
Ook beschikken alle ruimten over brede deuren, zodat de gast desgewenst ook in een rolstoel of in het bed van de tuin en van de algemene voorzieningen gebruik kan maken.

 

gast2 gastinbed2