Hoe vraag ik een opname aan?

De aanvraag kan gedaan worden bij de aanwezige coördinator (tel. 024-6414905). In de meeste gevallen gebeurt dit op uw verzoek, door uw huisarts, danwel door het transferpunt van het ziekenhuis. U kunt een afspraak maken met de coordinator.

Indicatie

Voor opname in een hospice is een indicatie van de behandelend arts nodig, de zogenoemde terminaal verklaring. Dit is een verklaring die door een arts wordt afgegeven waarin staat dat de levensverwachting van de patient niet langer dan 3 maanden is. Contra-indicaties zijn een ernstige psychische of verslavingsproblematiek (met onhandelbaar, bedreigend en weglopend gedrag) en de noodzaak van een complexe verpleegkundige zorg (die de reguliere thuiszorg niet kan bieden). 

Kosten

Bij opname in het hospice wordt een eigen bijdrage van € 35,- per dag gevraagd. In een aanvullend verzekeringspakket is deze bijdrage meestal (deels) gedekt. In de zienswijze van het bestuur van VPTZ Wijchen, waartoe het hospice behoort, mogen de financiën echter nooit een drempel zijn om van het hospice gebruik te kunnen maken. De medische en verpleegkundige zorg wordt door uw zorgverzekering op dezelfde wijze vergoed als in de thuissituatie.

Tegen een kleine vergoeding kan ook een familielid of bezoeker van de gast op de kamer overnachten en/of mee eten.