Algemeen

2

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de laatste fase van hun leven thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving, te zijn. Zij krijgen daarbij hulp van hun partner, kinderen, familie, vrienden en bekenden. Deze “mantelzorgers” bieden persoonlijke verzorging en begeleiding. De hulp aan een ernstig ziekte vraagt soms veel. Het vraagt emotioneel veel. Ook praktisch kan er een gebrek aan tijd zijn, vanwege bijvoorbeeld werk of de opvoeding van kinderen. En de nachtrust kan er onder lijden, waardoor het moeilijker vol te houden is.

Voor ondersteuning in de laatste fase van het leven van uw naaste kunt u een beroep doen op de deskundige vrijwilligers van Thuiswaken Wijchen. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts kunnen onze vrijwilligers u bijstaan. Thuiswaken Wijchen biedt ondersteuning in de gehele gemeente Wijchen, te weten inde dorpen Alverna, Batenburg, Balgoy, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Woezik en Wijchen.

Thuiswaken Wijchen bestaat sinds 1991 als Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Wijchen. Het doel van de stichting is “Op vrijwillige basis aanvullende hulp, ondersteuning en begeleiding bieden aan terminale patiënten hun partners en andere familileden in de gemeente Wijchen, teneinde het thuis te kunnen sterven mogelijk te maken”.

Hospice en Thuiswaken Wijchen zijn aangesloten bij de landelijke organisatie voor vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg: VPTZ Nederland.

Voor meer informatie: neem gerust contact op.

Ook is een folder over Thuiswaken beschikbaar.

(T)huis in de laatste levensfase

blauwe balk witter

In dit prachtige filmpje van Eyes & Ears laten wij zien wat Hospice en Thuiswaken Wijchen voor u kan betekenen: